Löydä oma liikuntaharrastus joka saa hyvälle mielelle

post thumb
Urheilu
by Aleksi/ on 07 Aug 2022

Löydä oma liikuntaharrastus joka saa hyvälle mielelle

Kehottiko lääkäri liikkumaan enemmän tai tekisikö mieli harrastaa liikuntaa, mutta et tiedä mikä liikuntamuoto olisi sinulle sopiva? Liikuntaa voi harrastaa monella tavalla. Yksin tai ryhmässä, sisällä tai ulkona, kilpaillen muita tai itseään vastaan tai olematta lainkaan tavoitteellinen. Ensimmäiseksi voisi miettiä, että mistä itse pitää. Jos mieleen ei tule mieluisaa liikuntalajia, lähde liikkeelle jostain muusta. Pidätkö taiteesta? Olisiko sinulle sopiva liikuntaharrastus taidekävely? Kaupungeissa ja kylissä on patsaita, muraaleja ja arkkitehtuurisia aarteita, ota tavaksi kävellä ihailemaan niitä.

Liikuntaharrastus tekee hyvää

Kukaan ei viitsi tehdä viikosta ja kuukaudesta toiseen epämiellyttäviä harrasteita. Valitse siis liikuntakin niin, että se miellyttää juuri sinua. Musiikista nauttimisen ohella voi tanssia, kalastaessa moottorin voi vaihtaa airoihin ja kavereiden kanssa voi kävellä kahvipöydässä istumisen sijaan. Seurat ja yhdistykset antavat usein uusien harrastajien tulla kokeilemaan uutta lajia ilmaiseksi muutaman kerran. Silloin voi tutustua lajiin ja sen harrastajiin ja löytää ihan uusia juttuja.

Liikunnan hyödyt ovat ilmeiset ihan kaikille. Mikään ikä ei ole liian korkea liikunnan aloittamiselle ja ikääntyneetkin voivat aloittaa liikunnan. Vaikka ikäryhmässäsi kaikki tuntuvat harrastavan jotain määrättyä lajia, voit aivan hyvin kokeilla jotain toista liikuntamuotoa. Keski-ikäisenäkin voi aloittaa parkouraamisen ja teininä lavatanssit. Jos ihailet televisiosta balettia, lähde aikuisten alkeisryhmään. Moni laji ei vaadi alkuun suuria investointeja ja pelkkänä harrastuksena liikunta ei useinkaan tule kovin kalliiksi, joskus se ei maksa mitään.

Kokeile kotona

Montaa lajia voi kokeilla pienesti kotioloissa. Voit testata vaikka joka viikko jotain uutta ja erilaista. Netistä löydät alkeet niin varjonyrkkeilyyn, kuin joogaankin. Jos laji tuntuu mukavalta olohuoneessa, voit hyvin harrastaa sitä siellä jatkossakin. Voit myös lähteä liikkumaan ohjatussa ryhmässä liikuntakeskuksessa. Valitse ryhmä oman tasosi mukaan, niin saat onnistumisen elämyksiä, eikä liikunta tunnu liian rankalta ja vaikealta. Liikunta tekee hyvää mielelle ja keholle. Nauti kummastakin!

Sponsorimme: kasinobonukset.vip