Vaivaton ja terveellinen smoothie aamupala

post thumb
Ravitsemus
by Aleksi/ on 20 May 2022

Vaivaton ja terveellinen smoothie aamupala

Monet sanovat että päivän tärkein ateria on aamupala. Kiireisen arjen keskellä voi kuitenkin joskus olla haastavaa syödä terveellisesti ja aamupalakin saattaa usein jäädä jopa syömättä tai vaihtoehtoisesti turvaudutaan pelkkään kahviin. Terveellinen smoothie aamupala on kuitenkin helppo ja vaivaton tehdä myös kiireisenä aamuna, kun kaikki ainekset on valmiina. Useasta taloudesta löytyy blenderi tai sauvasekoitin, joilla smoothien voi vaivatta pyöräyttää.

Terveellinen smoothie aamupala on helppo ja nopea

Smoothie on helppo tehdä ja siitä voi varioida mieleisensä sen mukaan, mistä itse tykkää. Smoothien teossa vain taivas ja oma mielikuvitus on rajana ja lähes kaikkea voi periaatteessa ainakin kokeilla. Erilaisia reseptejä löytyy pilvin pimein ja kun tietää perusasiat, niin omiakin reseptejä on helppo kehitellä. Omasta pakastimesta ja jääkaapista usein löytyy jo kaikki tarvittava valmiina. Sen jälkeen voikin aloittaa kokeilun.

Tasapainoinen ruokavalio on elämässä yleensäkin tärkeää. Se auttaa jaksamaan ja voimaan paremmin. Oikeanlaisen ruokavalion tärkeys korostuu vielä enemmän varsinkin liikuntaa harrastavilla. Smoothie on hyvä tapa aloittaa päivä, koska siitä saa tehtyä terveellisen ja hyvin nälkää pitävän juoman. Eikä sen tekemiseenkään mene kuin muutama minuutti ja jos oikein kiire iskee, sen voi aina ottaa mukaan.

Erilaisia makuyhdistelmiä

Loppuun muutamia hyviä vinkkejä, joilla smoothiesta saa oikeita superjuomia. Erilaiset marjat ovat oiva lähde smoothieen, kannattaa kokeilla vaikkapa puolukkaa tai tyrniä, nämä ovat varsinaista superfoodia ja halpaakin vielä, jos viitsii itse käydä poimimassa. Kaupoista saa myös erilaisia jauheita kuten spirulinaa jota on helppo lisätä smoothieen. Kannattaa kokeilla myös lasten pilttejä osana smoothieta, niistä saa makua ja ne säilyvät pitkään, joten niitä on helppo ostaa kaappiin ja käyttää aina tarvittaessa.