Personal training avuksi kuntoilun aloittamiseen

post thumb
Urheilu
by Aleksi/ on 03 Sep 2020

Personal training avuksi kuntoilun aloittamiseen

Liikuntakurssit ovat siitä hienoja, että siellä sinut perehdytetään kädestä pitäen vaikkapa johonkin sinulle kokonaan uuteen liikuntamuotoon tai lajiin. Jos haaveilet esimerkiksi painon pudotuksesta, lihasmassan kasvatuksesta tai muutoin suuremmastakin elämäntaparemontista, niin sinun kannattaa ottaa selvää personal training -palveluista. Personal trainerin avustuksella pääsee joustavasti ja ennen kaikkea turvallisesti alkuun muun muassa kuntosaliharjoittelussa. Personal trainerin siipien suojassa et joudu riskiin, että loukkaisit itsesi treenatessa, vaikka olisitkin vielä ummikko salitreenaaja.

Ammattitaitoisesti toteutettu personal training -palvelu auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi vallitsevasta lähtötasostasi riippumatta. Se, että hankit itsellesi personal trainerin ei kuitenkaan tarkoita, että se olisi oikotie tuloksiin. Juodut siitä huolimatta vierittämään hikipisaroita, mutta todennäköisyys, että jatkat kuntoilua ja saavutat tavoitteesi kasvaa.

Liikuntakeskus tuottaa monipuolisia palveluja

Hyvin varusteltu liikuntakeskus tarjoaa monipuolisten urheilumahdollisuuksien lisäksi joukon oheispalveluita, joilla tähdätään niin ikään terveyden edistämiseen. Näitä oheispalveluita voivat olla muun muassa hierontapalvelut, fysioterapia, ravitsemuspalvelut ja personal training. Kannattaakin vierailla paikallisen liikuntakeskuksesi verkkosivuilla ja ottaa selvää, mitä kaikkia palveluita sinulla on käytettävissä, kun alat vakavoitua elämäntapamuutokseen.

Personal training ei välttämättä innosta kaikkia. Jotkut ehkä arastelevat heikkoa lähtötasoaan ja tahtovat tästä syystä kuntoilla yksin. Tämä voi altistaa kuntoilijan kuitenkin suuremmalle riskille loukkaantua, jos tekniikka ei ole hallussa esimerkiksi painoja liikutellessa punttisalilla. Myös personal trainereita on erilaisia. Joku on saattanut erikoistua kestävyyskuntoiluun, toinen voimaharjoitteluun ja kolmas fysioterapeuttisiin ohjelmiin.

Mitä valmennuspakettiin usein sisältyy?

Mitä personal training -valmennuspakettiin sitten tarkalleen ottaen kuuluu? Pääpiirteittäin viitekehys, jonka ympärille yksilöidyt liikuntaohjelmat rakennetaan noudattavat hyvin pitkälti yhteistä kaavaa. Kaava sisältää tyypillisesti seuraavat asiat:

• Alkukartoitukset ja mittaukset
• Harjoitussuunnitelma ja ruokavalio-ohjelma
• Säännölliset tapaamiset ja etätuki

Panosta itseesi ja hanki personal trainer

Personal trainereilta vaadittavat liikuntakurssit tulee olla hyvin toteutettuja, sillä olethan sinä hänen työantajansa. Sinulla on oikeus vaatia valmentajaltasi hyvää koulutustaustaa ja tietämystä asioista. Hyvä perusvaatimus ennen kuin palkkaat personal trainerin on, että hänellä on liikunta- ja terveysalan korkeakoulututkinto. Valmentajista kannattaa ottaa selvää, että ei palkkaa ketään puoskaria.

Panosta siis itseesi. Jos ehdit katsoa televisiota tai pelata videopelejä työpäiväsi jälkeen, niin ehdit myös lähteä harrastamaan liikuntaa. Ota ensiaskel kohti pidempää ja terveempää elämää vaihtamalla sohvalla lojuminen mielekkääseen liikuntakurssiin. Tai sen verran voit vielä lojua sohvalla, että ilmoittaudut itseäsi kiinnostavalle liikuntakurssille, se tapahtuu kätevästi netistä! Liikuntakurssit tuovat takuuvarmasti lisää mielenkiintoista sisältöä elämään ja auttavat tekemään liikunnasta elämäntavan.